Anti micotice

Anti micotice

Ascosferoza (puietul văros)

Ascosferoză este o micoză ce atacă puietul căpăcit şi necăpăcit şi apa­re în familiile insuficient îngrijite, de regulă în lunile aprilie-mai, creşte ca intensitate în iunie şi regenerează în iulie-august.

Etiologie

Agentul patogen este o ciupercă numită Ascosphaera apis care are micelii de ambele sexe. Când cele două tipuri de micelii se întâl­nesc rezultă ascele, nişte formaţiuni capsulare care conţin spori şi a căror viabilitate este foarte mare. Ciuperca se dezvoltă foarte bine la tempera­tura de 20-30°C, sporii având o mare putere de conservare (10-15 ani); rezistă la acţiunea vaporilor de formol şi a fumului de sulf.

Contaminarea se face pe cale bucală, prin intermediul albinelor care îndepărtează puietul bolnav şi transmit astfel boala altor larve sănătoase. Dezvoltarea micozei este favorizată de temperatura şi umiditatea care se întâlnesc în familiile de albine slabe. Primul puiet atacat de Ascosphaera apis este cel de trântor, deoarece acesta se află la periferia fagurilor, unde umiditatea este mai crescută şi căldura mai redusă, apoi se extinde asupra puietului de lucrătoare şi chiar pe cel din botci.

6 Articol(e)

pe pagina

 • Bee-Vital micostop - tratamente albine

  BEE-VITAL MICOSTOP inhiba dezvoltarea ciupercii Ascosphera apis si favorizeaza eliminarea de catre albine a puietului afectat. Vezi mai mult
  55,00 RON

 • Apivirol forte ROMVAC - biostimulator 5 l

  PROPRIETATI:

  Datorita componentelor active pe care le contine, produsul APIVIROL FORTE solutie orala, are un puternic efect antiviral, antibacterian si biostimulator pentru albinele adulte, puiet si matci care dobandesc o mare rezistenta in fata varroa. APIVIROL FORTE este deosebit de eficient in revigorarea intregii populatii de albine din stup, intensifica ouatul la matci si creste vitalitatea si durata de viata a albinelor culegatoare.

  Prezentare: PET 5 L

  Producator: ROMVAC S.A

  Vezi mai mult
  90,00 RON

 • Apivirol forte ROMVAC - biostimulator 1 L

  APIVIROL FORTE este un adjuvant deosebit de eficient în profilaxia si combaterea paraliziei virale acute si cronice, locii americane si europene si varoa. Administrarea APIVIROL FORTE ca biostimulator se aplica imediat in stupinele in care se observa un declin al starii generale a familiilor de albine sau cand se suspecteaza anumite semne de boala aparute in sezonul de cules activ sau in perioadele în care culesul este slab . Administrarea produsului se face la toate familiile de albine din stupina, inclusiv la cele aparent sanatoase. In stupinele in care se efectueaza sistematic tratamentul biostimulator cu APIVIROL FORTE, chiar si in anii cu conditii mai putin prielnice pentru apicultura, se obtin productii de miere mai mari cu circa 35-40 % fata de stupinele netratate.

  PREZENTARE : Flacon plastic 1 L

  Producator: Romvac S.A

  Vezi mai mult
  22,00 RON

 • Micostop 10 ml

  Flacon de 10 ml, care prin diluare se foloseste în administrarea la 10-15 stupi.

  Produs natural concentrat folosit in combaterea ascoferozei (boala puietului varos).

  Continuţul sticlei de 10 ml se dizolva in 500 ml de apa, obţinându-se solutţa ce se va folosi la administrarea stupilor.

  Produs dezinfectant natural, bazat pe uleiul de Satureya montana sp. (cimbrul peren de iarna),  folosit in ajutarea coloniilor afectate de puietul varos (Ascophera apis) si combaterea ascoferozei. Este un dezinfectant natural, de uz apicol, folosit atât in apicultura BIO cat si in cea conventională.

  Vezi mai mult

  Pret normal: 10,00 RON

  Special Price 8,00 RON

 • Micostop 20 ml

  Flacon de 20 ml , care prin diluare se foloseste in administrarea la 15-30 stupi.

  Produs natural concentrat folosit in combaterea ascoferozei ( boala puietului varos ).

  Continutul  sticlei de 20 ml, se dizolva in 1 L  apa, obtinanduse solutia ce se va folosi la administrarea stupilor.

   Produs dezinfectant natural,  bazat pe uleiul de Satureya montana sp. (cimbrul peren de iarna),  folosit in ajutarea coloniilor afectate de puietul varos (Ascophera apis) si combaterea ascoferozei. Este un dezinfectant natural, de uz apicol, folosit atat in apicultura BIO cat si in cea conventionala.

  Vezi mai mult

  Pret normal: 20,00 RON

  Special Price 19,00 RON

 • HiveAlive 100 ml

  Ingrediente:

  • Extract de alge ( Fucus vesiculosus )
  • Pudră de alge marine
  • Timol
  • Ulei de iarbă de lamâie ( Lemongrass Oil )

  Mod de administrare in hrană:

  • Produsul se agită bine inainte de încorporarea în hrană (2 min)
  • Adaugati 2.5ml HiveAlive/ litru de sirop (temperatura siropului < 50°C) sau pana la 5ml HiveAlive/ kg turta *
  • Omogenizați bine
  • Este indicat ca administrarea HiveAlive sa înceteze cu cel putin 2 saptamani inainte de un cules de productie.

  * In testele stiințifice s-au folosit 4 litri de sirop cu HiveAlive pe stup in toamna in hrana de completare si aceeasi cantitate in primavara in hrana de stimulare. Aceasta inseamnă 10 ml HiveAlive / stup toamna si aceeasi cantitate in primavara. La finalul anului al doilea de experiment, stupii la care s-a administrat sirop cu HiveAlive față de cei la care s-a administrat sirop simplu aveau in medie o populatie cu 89% mai mare, sporii de Nosema au fost redusi cu 57%, iar mortalitatea peste iarna a fost redusă de la 15% la 0%. Citiți articolul din Journal of Apicultural Research. De retinut ca cea mai eficienta administrare e in siropul de completare din toamna astfel incat HiveAlive sa ajunga in hrana consumata de albine iarna.

   

  Vezi mai mult
  65,00 RON

6 Articol(e)

pe pagina