Timol -100 g
Timol - cristale
Timolul este folosit in medicina veterinară. În apicultura ,are un efect bun in combaterea varroa si se foloseste atat in stare pură cat si in amestec cu zahăr pudră.
Categorie: Tratamente BIO
-
Plati securizate
-
Livrare rapida
-
Retur asigurat
TIMOL CRISTALE - 100 gr
Schema 1 de tratament:
Timolul este folosit in medicina veterinara. In apicultura are un efect bun in combaterea varroa si se foloseste atat in stare pura cat si in amestec cu zahar pudra. Fiecare interval dintre faguri se pudreaza cu 0,5 grame timol sau 1 gram timol amestec cu zahar. Se fac 3 tratamente la 2 zile interval cand temperatura depaseste 10 grade C, seara, inchizand si urdinisul pana dimineata. Albinele vor elimina singure substanta. Inainte de cules si in timpul culesului nu se fac tratamente.
Schema 2 de tratament:
Specialiştii de la Institutul Apicol din Bologna (Italia) au elaborat următoarea reţetă: 1 kg de timol cristale se dizolvă într-un litru de alcool (ca şi cel folosit la obţinerea tincturii de propolis).
Pe o bucată de burete lavabil, de 5 mm grosime şi 70 x 70 mm dimensiune, cu o seringă se aplică 20 ml din această emulsie. După ce alcoolul se evaporă, împărţim buretele lavabil în 4 bucăţi pe care le aşezăm în cele patru colţuri ale stupului, pe speteaza ramelor. Astfel vom obţine o evaporare uniformă, care nu va afecta în proporţii însemnate puietul tânăr. Bureţii rămân în stup zece zile, după care se înlocuiesc cu o altă serie.
Aplicarea timolului de două ori va diminua considerabil numărul acarienilor, iar albinele vor rezista mai uşor până în noiembrie, când vom interveni cu acidul oxalic.
Emulsia pe bază de timol se poate folosi imediat după ultimul stors, care în condiţiile noastre climatice corespunde cu sfârşitul lunii iulie - începutul lunii august, când în stup există deja suficientă miere pentru iarnă care să protejeze puietul tânăr de agresivitatea acestui preparat. Pentru a preveni furtişagul, urdinişurile se reduc şi toate familiile de albine se tratatează în aceeaşi zi.
Dacă temperatura depăşeşte 30°C, o parte din puietul aflat sub bucăţile de burete e posibil să moară sau matca să întrerupă ouatul. Însă, după câteva zile starea în stup se va normaliza, iar albinele se vor obişnui cu mirosul timolului.
Categorie: Tratamente BIO
Referinte specifice
Recenzie
Nu sunt opinii ale clientilor in acest moment.